SpaceX – Falcon Heavy lansare cu succes pe orbită

FalconTakeOff

Pe 6 Februarie 2018, compania SpaceX, a lansat cu succes pe orbită racheta Falcon Heavy. Este una din cele mai mari rachete lansate până acum de o companie privată. 

Scopul este ca în viitor să scadă prețul transportului pe orbită al diverselor pachete. Pentru a face acest lucru, este nevoie să se reutilizeze cât mai mult din rachete. Astfel motoarele auxiliare ale Falcon-ului sunt reutilizabile, odată detașate de pe ansamblul principal ele au fost conduse în mod autonom spre aterizarea controlată către locul de decolare. Au aterizat cu succes în sincron, minunat moment să vezi așa ceva. Booster-ul principal odată ce a plasat încărcătura pe orbită a fost deasemenea pilotat în mod autonom către punctul de aterizare din oceanul Atlantic, o barjă special concepută pentru acest scop. Din păcate nu s-a putut vedea în direct și această aterizare datorită pierderii semnalului video.

Încărcătura dusă pe orbită este o Tesla Roadster ce se dorește să fie plasată pe o orbită heliocentrică, în călătoria sa va trece foarte aproape de Marte.

Aterizarea motoarelor auxiliare

RocketLand

O animație a lansării Falcon Heavy:

Un pas mic pentru omenire, un pas mare pentru o companie privată. Să vedem cât mai multe reușite de acest gen, pentru că până acum călătoria în spațiu era rezervată doar instituțiilor guvernamentale, însă cu suficient capital privat, poate vom vedea în viitor cum călătoriile spațiale vor fi la fel de accesibile precum călătoriile în insulele exotice.

Filmarea completă a lansării, camere adiționale și pregătirile dinaintea lansării.

Mai multe detalii la SpaceX.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.