Zortrax M300–imprima motocicleta 3D

zortraxm300

Imprimarea 3D a ajuns departe. Acum câțiva ani ne jucam cu plastic, acum putem tipării cu țesut viu. O companie poloneză s-a decis totuși să imprime o motocicletă.

Baza a fost o motocicletă obișnuită, cu o cilindree de aproximativ 600 cc. Aceasta a fost scanată până în cele mai mici detalii pentru ca apoi piesele scanate să fie tipărite folosind o imprimantă 3D de ultimă generație.

În acest articol voi prezenta câteva detalii despre imprimanta 3D, iar cu puțină muncă oricine și-ar putea tipării propria motocicletă sau cască moto.

Imprimanta 3D Zortrax M300 are la baza modelul M200 ce a câștigat numeroase premii în cadrul competițiilor internaționale. M300 oferă un spațiu de lucru mai mare decât predecesorul său și capabilități sporite de imprimare și prototipare. Spațiul de lucru oferit de această imprimantă este unul din cele mai mari pentru o imprimantă din această clasă, 300 x 300 x 300 mm. Este suficient de mare pentru a putea tipării componentele unei motociclete.

Zortrax_M300

Utilizează tehnologia LDP (layer plastic deposition), adică masa plastică este depusă în straturi. Important este faptul că M300 este capabilă să ofere o rezoluție foarte mare, cuprinsă între 90 și 300 microni utilizând un singur cap extrudor. Pentru a obține rezoluții similare, alte imprimante 3D utilizează două sau mai multe capete de extrudare.

Pentru mai multe detalii despre imprimantă, accesați acest link.

În continuare puteți să urmăriți un teaser de la producerea motocicletei sau teaser-ul de la producerea căștii moto.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.