Vegan lava cake

Lava_cake_01

Dulciurile sunt bine venite oricând în casa mea. Acum caut să îți prezint Lava Cake, îți va încânta simțurile în moduri neașteptat de plăcute.

Această prăjitură are parte de cea mai bună prezentare atunci când este servită caldă, deoarece ciocolata se va scurge frumos precum un râu de lava pe versantul unui munte.  Este o prăjitură dulce pe care prefer să o servesc alături de un pahar cu lapte din soia. Așa am parte de cea mai bună gustare în momentele când lucrez la calculator sau când îmi petrec timpul liber alături de prieteni.

Prăjitura poate fi preparată într-un timp rezonabil. Atunci când am văzut rețeta pentru prima dată am rămas surprins de cât de lung era articolul și cât de mult putea să povestească acolo referitor la modul de preparare. Într-adevăr apreciez un articol care are multe fotografii bine realizate și îmi prezintă în imagini procesul tehnologic. Totuși aici totul se poate simplifica foarte mult. pentru noi, cei care dorim să realizăm un preparat bun, într-un timp scurt și cât mai simplu cu putință, rezumatul ar suna astfel: pune la un loc toate ingredientele, amestecă și apoi pune aluatul în forme și formele în cuptor la copt.

În cele ce urmează îți voi prezenta modul de preparare al acestui desert.

Lava_cake_02

Timp pregătire Timp de gătit Timp total
10 minute 35 minute 45 minute
     

Ingrediente și cantități

1 cană făina

1/4 cană pudră cacaou

3/4 cană suc din mere

3/4 lapte de migdale (sau de soia)

1 linguriță oțet

1/2 cană zahăr

3 linguri ulei/unt de cocos

3/4 linguriță extract de vanilie

3/4 linguriță praf de copt

1/2 linguriță sare

2/3 cană fulgi de ciocolată (opțional) (se topesc alături de ciocolată)

6-8 pătrățele de ciocolată pentru aluat

Câte 1 pătrat de ciocolată (10-30 grame) pentru fiecare brioșă, se pune la momentul turnării aluatului în forme.


Mod de preparare

Pentru prepararea acestui desert este nevoie de un vas la baie de aburi. Aluatul se va prepara mult mai ușor dacă se face la baie de aburi. Altfel dacă preparați la foc direct riscați ca ingredientele să se lipească de vasul în care sunt amestecate.

Astfel, puneți în vasul în care pregătiți aluatul ciocolata neagră și untul de cocos. Amestecați până când aceste două ingrediente s-au topit. Pentru cei care nu știți, în mod obișnuit uleiul/untul de cocos se află în stare solidă la temperatura camerei.

Adăugați la această cremă restul ingredientelor lichide, adică sucul de mere, laptele de migdale, oțetul, extractul de vanilie.

Amestecați până la omogenizare și până când lichidul s-a încălzit suficient, 40 – 50 grade Celsius.

Adăugați zahărul și amestecați până la omogenizare.

Adăugați treptat pudra de cacao în timp ce amestecați. Amestecați cu atenție pentru a evita formarea de cocoloașe.

Adăugați restul de ingrediente, sare și praf de copt. Amestecați până la omogenizare.

Pentru final amestecați și adăugați făină pe măsură ce aceasta se omogenizează cu restul amestecului. Dacă aluatul astfel format este prea moale, mai adăugați făină.

Odată ce sunteți mulțumit de consistența aluatului puneți-l cu atenție în formele pentru brioșe. Aveți grijă ca la centrul brioșei să plasați o bucată de ciocolată.

Puneți formele cu aluat la cuptor pentru a se coace. Lăsați-le să se coacă la 200 grade Celsius pentru 15-17 minute.

Odată scoase din cuptor, lăsați-le 2-3 minute la răcit, după ce s-au răcit puțin se pot servi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.