Vegan bounty cake

BountyCake_00

Este acel moment al săptămânii în care ne permitem să lenevim până la prânz și să ne desfătăm cu ceva dulce. Îți propun o prăjitură vegană cu multă nucă de cocos în cele ce urmează…

Dacă este realizată cu atenție poate fi cea mai bună prăjitură pe care ai gustat-o în ultima perioadă.

Ai nevoie de câteva ingrediente disponibile în majoritatea magazinelor. Este ușor de preparat, nu necesită cunoștințe avansate în ceea ce privește arta culinară, iar cu puțină atenție poate fi ceva ușor de preparat demn să îți ia prin surprindere papilele gustative.

În cele ce urmează vei vedea faptul că este utilizată ciocolată din comerț, atenție însă ciocolata folosită de noi la realizarea acestui material, nu conține produse de origine animală (lapte, ouă… etc.). Spun asta pentru cei care vor susține că nu poți găsi în comerț ciocolată vegană, ei bine se poate, trebuie doar să cauți cu atenție. Urmărind postările din acest blog, vei putea ușor remarca faptul că multe prăjituri utilizează ciocolată în compoziție.

Urmați pașii descriși mai jos pentru a realiza acest preparat. Puteți încerca orice doriți, dacă nu vă iese din prima, nu este nici o problemă, veți fi învățat ceva nou și sper că vă veți fi bucurat de câteva momente plăcute în căutarea desertului suprem.

BountyCake_01

 

Timp pregătire Timp de gătit Timp total
10 minute 20 minute 30 minute

Ingrediente și cantități

2 căni fulgi de nucă de cocos

1 cană lapte de cocos

3 linguri ulei/unt de cocos

4 linguri sirop de arțar

1 linguriță vanilie

1/2 linguriță sare

Glazură

250 grame ciocolată neagră 70% cacao

2 linguri ulei/unt de cocos

sau

5 linguri ulei de cocos

3 linguri pudră de cacao

2 lingurițe sirop de arțar


Mod de preparare

Alegeți un vas în care să puteți prepara prăjitura. Aveți nevoie de o lingură din lemn sau un tel pentru a putea amesteca compoziția. Puneți în vasul menționat anterior fulgii de cocos, laptele de cocos, siropul de arțar, vanilia și sarea. Amestecați până la omogenizare. Într-un vas separat topiți uleiul de cocos. Acesta este solid la temperatura camerei, de aceea este necesar să fie topit. Odată lichid, turnați uleiul de cocos pentru compoziția mixată anterior. Amestecați până la omogenizare.

Alegeți o formă de tort sau un recipient în care veți pune prăjitura pentru a se întării. Puneți amestecul de mai sus în acest recipient.

Acum vine momentul preparării glazurii. Într-un vas topiți la baie de aburi ciocolata și untul de cocos, adăugați siropul de arțar conform cantității din lista de ingrediente. Amestecați până la topirea ciocolatei și apoi puteți glazura prăjitura deja așezată în formă.

Dacă ați optat pentru a doua variantă, în care preparați glazura de la zero, atunci puneți într-un vas la baie de aburi toate ingredientele indicate, amestecați până la omogenizare și apoi puneți glazura peste prăjitură.

Odată glazurată puneți prăjitura la rece pentru minim 3 ore. În acest timp, ea va deveni mai consistentă și va putea fi scoasă cu ușurință din forma în care ați așezat-o.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.