Maioneză vegană 001

DSC_8445

O rețetă simplă de maioneză vegană pe care o poți prepara în câteva minute.

De când se știe omul și-a dorit să trăiască sănătos și cât mai mult cu putință. În acest articol vom aborda o rețetă de maioneză vegană. Adică o maioneză pe care o preparăm acasă, fără ouă de cocoș, așa cum era prezentat într-un post anterior.

În compoziția acestei maioneze intră un număr mic de ingrediente, ce se găsesc adeseori în casa noastră. Ideea este să facem o maioneză cât mai sănătoasă cu putință. Astfel vom evita puzderia de conservanți și coloranți alimentari, potențatori de aromă sau prezența bunului nostru prieten monoglutamatul de sodiu ce face toate mâncărurile să pară mai bune.

De știut! Datorită faptului că nu avem conservanți, este recomandat să consumați această maioneză într-un timp rezonabil din momentul preparării. Sunt șanse mari ca ea să se altereze după un timp de câteva zile. Dacă ați păstrat-o prea mult și a făcut mucegai, nu vă îngrijorați! Este semn bun că acea maioneză cuprinde ingrediente naturale atent selecționate. Cel puțin cuiva îi place maioneza noastră (mucegaiului).

Mod de preparare

  • Adunați ingredientele.
  • Odată adunate, cântăriți în diferite vase cantitățile necesare din fiecare.
  • Puneți în blender pe rand laptele de soia, sarea, condimentele (mărar, cimbru sau condimentul ales de dumneavoastră), oțetul.

DSC_8448

  • Setați blenderul la cea mai mică viteză posibilă. Porniți blenderul și lăsați-l să mixeze la cea mai mică viteză pentru 30 secunde.
  • Opriți blenderul.

DSC_8452

  • Puneți ulei câte 30-40 ml la un moment dat.
  • Porniți blenderul pentru mixarea compoziției. La fiecare 30 secunde mai adăugați ulei în compoziție.

DSC_8449

  • Odată adăugat tot uleiul necesar (conform listei de ingrediente și cantități) porniți blenderul pe viteza cea mai mică și lăsați compoziția să se mixeze pentru 120 secunde.

DSC_8454

Sfaturi

Dacă compoziția este prea lichidă atunci mai adăugați ulei și mixați din nou până la omogenizare.

Dacă compoziția este prea solidă atunci mai adăugați lapte de soia și mixați din nou până la omogenizare.

Ingrediente

  • 230 ml        ulei de floarea soarelui
  • 150 ml        lapte soia
  • 10 grame   sare
  • 5 grame     mărar și cimbru sau un condiment la alegere
  • 20 grame   muștar Dijon
  • 30 grame   oțet din vișine

Savurați maioneza proaspăt preparată!


Dacă nu aveți un cântar electronic, atunci este bine de știut că următoarele ustensile din bucătărie au valorile estimative următoare:

  • 1 linguriță ~ 8 grame
  • 1 lingură ~ 15 grame
  • 1 pahar mic ~ 155 ml
  • 1 pahar mare ~ 260 ml
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.