2×2 Race

2x2_Balea_Lac

Este un concurs de anduranță, pornit dintr-o idee năstrușnică și adus la viață prin intermediul oamenilor pasionați de munte, călătorie și voie bună.

Am avut ocazia să particip în acest curs la o nouă ediție a concursului 2×2. Ideea de la care a pornit acest eveniment a fost ca 2 oameni să atingă două vârfuri într-un interval de 24 ore. Ideea a prins, astfel că anul acesta am ajuns și eu la 2×2 în calitate de voluntar. În această cursă se pornește de la Bâlea Lac în urcare spre lacul Capra de acolo se merge către vârful Moldoveanu, întoarcere pe lângă lacul Capra, izvorul Paltinului și tot înainte până pe Vârful Negoiul. De la Negoiul se întorc tot prin izvorul Paltinului și pe lângă lacul Capra pentru a coborî în cele din urmă la Bâlea Lac. Concursul este împărțit pe diferite categorii, iar cea mai scurtă probă include “doar” plimbarea Bâlea Lac – vârful Negoiul, de parcă ar fi puțin Open-mouthed smile. Oricum văzând atâția oameni ce au realizat acest traseu în mai puțin de o zi, prind curaj și-mi spun “Data viitoare voi fi și eu în rând cu ei!”

A fost o călătorie plăcută până la Bâlea Lac. Am avut șansa să iau la ocazie doi turiști cehi, ceva mai tineri decât mine. Le-am povestit despre scopul călătoriei mele și au fost extrem de entuziasmați. De asemenea mi-au adus din nou aminte că locuiesc într-o țară minunată. Ei erau într-un road trip prin această parte de Europă, veniseră dinspre Budapesta, au vizitat Clujul, Sibiul și acum se îndreptau către Cetatea Poienari, iar de acolo doreau să ajungă să vadă și Bucureștiul. Fiind foarte încântați de călătorie mi-au spus că vor reveni în România cu prima ocazie.

Continui aventura cu prezentarea la baza sportivă și oferindu-mi ajutorul la înscrierea participanților. A fost interesant să înscriem participanții la lumina frontalei, însă mai frumos a fost când am reușit să instalăm un bec adevărat care aducea o lumină plăcută în tot cortul. De-abia atunci a început ședința foto. Smile

IMG_0187

IMG_0191

IMG_0190

A doua zi, ne-am trezit dis-de-dimineață. La 05:30 se verificau echipamentele participanților, pentru ca la ora 06:00 să se dea startul în cursă. Mai jos poți vedea secvența de start.

Eu am fost alocat echipei care avea să își desfășoare activitatea la izvorul Paltinului.  Smile Astfel, ne-am luat bagajele (alimente, sucuri, băuturi energizante) și ne-am pus pe drum. De reținut că aveam deja concurenți pe traseu ce se îndreptau către lacul Capra, iar de acolo aveau să ajungă la noi. Cu chiu cu vai urcăm până la izvorul Paltinului și după ce despachetăm, începem o mică ședință tehnică la o ceașcă de cafea proaspăt preparată la ibric.

IMG_0203

Nici nu am terminat de aranjat bine lucrurile că au început să vină primii concurenți.

IMG_0211

Ajutăm fiecare cum putem, mă simțeam ca un comerciant: “Coca cola, apă de izvor, cașcaval, jeleuri, turtă dulce… Cu ce pot să te ajut?”

IMG_0215

IMG_0222

IMG_0223

După o alimentare rapidă cu cele necesare, tot ce-mi rămânea de făcut era să mă uit la ei cum pleacă mai departe în cursă.

IMG_0218

M-am simțit ca la PIT STOP. Au fost concurenți cărora am fost nevoiți să le realimentăm din mers bidoanele cu apă, deoarece nu aveau vreme să se oprească să stea, doreau să meargă cât mai repede.

IMG_0234

Într-un moment de pauză (adică nu aveam concurenți de care să ne ocupăm) am apucat să întindem și cortul, deja începeam să ne mișcăm mult mai bine.

IMG_0249

Geluri energizante, magneziu… Orice ști că îți face bine. Plus ceea ce îți putem noi oferi pe lângă ceea ce ți-ai adus.

IMG_0247

IMG_0245

 

De-a lungul zilei am fost vizitați de toți concurenții. Unii erau mai bine pregătiți, alții aveau un umor senzațional. Important este că toți au dorit să termine cursa în care s-au înscris. Atitudinea potrivită se poate ușor vedea mai jos, după câteva momente de repaus la noi, așa arăta fiecare participant înainte de plecare. Smile

IMG_0254

După o zi lungă și muncă din plin ne întoarcem la bază. Nu este ușor să lucrezi întreaga zi, să fi entuziasmat pentru fiecare concurent ce vine pe la tine, dar asta este munca de voluntar. Este foarte important să fi vesel, să se vadă că ești fericit, să ajuți și să încurajezi fiecare concurent în parte. Este o legătură pe care o poți forma doar în astfel de locuri și de momente.

IMG_0263

Pe drumul de întoarcere puteam vedea foarte bine punctul de start și sosire. Minunat!

IMG_0265

Merită să faci voluntariat! Ai numai de câștigat. Vei cunoaște oameni extraordinari și vei lua parte la cele mai bune momente din cele mai frumoase evenimente.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.