Marathon 7500–editia VII

Marathon_7500_2015

Marathon 7500… Impresii de călătorie Smile

Ediția de anul acesta s-a ridicat la nivelul așteptărilor. Concurenții au venit pregătiți la linia de start, iar voluntarii au fost voioși și zburdalnici ca întotdeauna.

Pe mine ediția de anul acesta al Marathon 7500 m-a găsit în calitate de voluntar. Prima zi a fost destul de interesantă (mai degrabă prima seară). În timpul dimineții fusese dat startul probei de 7500 (nume de cod Elita). Primii participanți au trecut linia de finish după aproximativ 17 ore 20 minute. Acest lucru nu face decât să ne bucure. Prin acest timp și-au asigurat un loc în istoria Marathon 7500 deoarece au stabilit un nou record. Vechiul record era de aproximativ 18 ore 20 minute. Oricum cifrele sunt detalii atunci când vine vorba de faptul că ai fost primul să parcurgă un traseu extrem de dificil, mult mai repede decât cei dinaintea ta.

Pentru noi, voluntarii, seara a continuat la un foc de tabără unde s-a gătit o tocăniță minunată. Ea avea să facă deliciul concurenților ce treceau linia de sosire, dar avea să-i țină alerți și voioși și pe voluntari. Seara s-a încheiat minunat cu o extraordinară cazare în hotel de n+1 stele (adică în cort sub cerul liber).

Dimineața s-a dat startul probei Hobby. Aceasta sumează o diferență pozitivă de nivel de 3200m și o lungime a traseului de 45km. A fost interesant. După start căutam de zor o cafea… s-a lăsat greu găsită și apoi am plecat pe traseu. Deoarece aveam suficient timp pentru a ajunge la punctul de control unde eram alocat, am decis să fac o scurtă plimbare. Am plecat de la bază (de lângă telecabina Padina) spre refugiul Șaua Bătrâna. Ajuns în apropiere am continuat traseul de creastă până la șaua Strunga. Acesta avea să fie locul meu de muncă pe parcursul concursului.

refugiu strunga

A fost foarte frumos. Toți concurenții erau entuziasmați. Acesta era ultimul punct de control înainte de finish. Eu eram la fel de entuziasmat ca și ei, de-abia așteptam să văd ce timp au scos și pe ce loc vor termina competiția. După cum vezi mai jos, din vecinătatea refugiului Strunga, aveam un excelent loc de unde puteam vedea cale de 20 minute de traseu concurenții ce aveau să ne viziteze. De asemenea în timpul dimineții ochii mi s-au delectat cu masivul Piatra Craiului, zona Bran – Moeciu și Moeciu de Sus.

spre_gutan

Una peste alta, un weekend minunat petrecut în mijlocul naturii. Pauză PC, pauză telefon (la ref. Strunga nu era semnal GSM pe Orange, iar pe Vodafone mergea sporadic). Ajuns acasă văd lista cu mail-uri ce au curs peste weekend Open-mouthed smile.

Dacă te întrebi de ce mai sus este doar jumătate din medalie… Medalii primesc doar cei care au terminat traseul competițional. Pentru toți ceilalți, dacă ai realizat o bucată de traseu atunci ești îndreptățit să iei o bucată din medalie. Astfel vei fi motivat anul ce urmează să dai tot ce poți pentru a termina traseul complet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.