Semne că ai devenit adult

umbrella_squirrel_zapoy

Poate ți-a trecut prin minte acest gând. Este adevărat, cu puțin timp în urmă terminai liceul, ai văzut că și facultatea s-a terminat ușor. A urmat masteratul și probabil primul job… Te-ai maturizat și asta încă te surprinde.

Iată câteva semne care îți vor confirma încă odată că te-ai maturizat. Nu este un lucru rău. Ce-i drept nu este așa cum te așteptai să fie când spuneai tare și clar tuturor celor din jur “Lasă că mă fac eu mare! Și-o să vedeți voi atunci!”.

Mai jos sunt câteva semne ce îți confirmă încă odată că ai devenit adult, lângă ele încolțind “ideea ce bine era când eram mic…”

A. Vei merge în club alături de 2-3 prieteni sau poate singur în căutarea alesei inimii, însă tu ai deja programat acasă să te uiți la un film pe Vimeo sau YouTube.

Îți amintești ușor de vremurile când stăteai la colțul liceului la o țigară și planificai unde vei ieși seara. Era ușor să stai în club până în zori de zi fără ca asta să ți se pară ceva neobișnuit.

Acum este un chin. Vrei să mergi la somn la o oră decentă 23:30 și vei fi foarte fericit dacă vei apuca să vezi ultimul episod din Game Of Thrones înainte de a adormi.

B. Tot ce îți dorești de Crăciun este să primești acel prăjitor de pâine pe care nu l-ai prins la reducere de BlackFriday sau un storcător nou la pachet cu un blender…

Înainte, pe când erai mult mai tânăr, poate că nu înțelegeai de ce ai avea nevoie de 4 ochiuri la un aragaz. Să fim serioși, gătitul nu era punctul tău forte.

De asemenea perioada sărbătorilor de iarnă era momentul ideal pentru a cere cadouri extravagante sau să ți se îndeplinească dorințe nerealiste.

Acum te gândești dacă îți vei lua acele accesorii pentru bucătărie, accesorii pe care le vei folosi zilnic și te vor face să te simți cu adevărat împlinit.

C. Obișnuiai să plănuiești drumeții și alte escapade cu câteva momente înainte ca ele să înceapă, acum ai nevoie să fi anunțat cu o săptămână înainte.

Întrebarea “Facem și noi un grătar?” poate fi interpretat în mai multe moduri. Dacă este mâine, atunci vei refuza politicos. Dacă este vorba de sâmbăta viitoare, atunci cu siguranță poți să-l strecori în agendă.

D. Ajungi să gândești “când am terminat eu masteratul…”

Stai puțin! Când a devenit atât de important momentul când am terminat eu facultatea? Niciodată nu te-ai fi gândit că poți ajunge la această venerabilă vârstă, mai sănătos ca niciodată și să poți povesti despre asta.

E. La un moment dat aveai mai mulți prieteni decât puteai număra, acum sunt mai puțin de 5.

Îți aduci ușor aminte zilele când îți spuneai că ești tot mai cool pe măsură ce ai mai mulți prieteni pe Facebook sau Hi5.

Acum ai ajuns datorită experienței să apreciezi cu adevărat sintagma “calitate nu cantitate”. Ai ajuns să ai prieteni cu care discuți zi de zi sau săptămânal pentru că ei sunt singurii care au rămas interesanți și pe care i-ai apreciat mereu. Te bucură prezența lor în viața ta și ți-i dorești să fie aproape de tine.

F. La un moment dat te gândeai că nimic în lume nu îți poate schimba aspectul fizic. Iată că timpul a reușit imposibilul.

În liceu puteai să treci foarte ușor peste mahmureală (acum fiecare sâmbătă poate aduce un astfel de moment). Pe atunci considerai că alcoolul în cantități industriale face parte dintr-o dietă sănătoasă Smile

Undeva ai ajuns totuși să conștientizezi faptul că menținerea acestui ritm bahic de viață trebuie să fie ajutat prin exerciții fizice. Ceea ce este mai important, este că ai realizat cât de util este să mergi la sala de forță sau la alergat în fiecare zi. A devenit o parte din lucrurile firești pe care le realizezi. Astfel ai preluat controlul și îți asumi responsabilitatea de a menține un corp sănătos.

G. Sunt tot mai rare momentele când te întrebi “oare ce voi face eu în viitor?”

Și acum ți se întâmplă să îți pui astfel de întrebări, este inevitabil. Totuși răspunsul nu te afectează atât de mult pe cât obișnuia să o facă. Pe măsură ce vei înainta în vârstă vei vedea că aceste momente de incertitudine vor fi din ce în ce mai rare.

H. Acum ai început să discuți cu ai tăi și despre alte lucruri, nu doar despre dorințele tale sau despre ce ai mai făcut la școală.

Ai avut mereu o bună comunicare cu familia. Mereu le-ai povestit despre ceea ce îți doreai să faci, unul din motive era pur financiar… Campanie de PR pentru a obține finanțare Open-mouthed smile

Acum lucrurile s-au schimbat. Discuți cu ai tăi pentru că dorești o opinie obiectivă din partea celor pe care îi apreciezi cu adevărat. Această opinie te va ajuta să iei cea mai bună decizie înainte de a fi prea târziu. Pe de altă parte ai devenit independent financiar, de aceea acum ești mult mai deschis la idei și poți aprecia mult mai bine valoarea muncii tale.

I. Ai învățat că nu e senin în fiecare zi.

Când erai mai tânăr te gândeai că vei crește și totul va fi doar lapte și miere. Ei bine nu este chiar așa. Viața îți aduce în față tot ce are, bun sau rău, nu contează ceea ce ți-ai dorit. Important este ceea ce faci cu ceea ce ai primit.

Acum privești multe lucruri într-un mod mult mai realist. Treci mult mai ușor peste o zi grea, la fel cum treci și peste o zi ușoară. Având grijă de tine și de ceea ce îți dorești, este ușor să te descurci ca adult în societatea actuală.

 

În încheiere te las cu o melodie ce îmi aduce aminte de primul an de facultate și viața din căminul studențesc… Experiență foarte plăcută dar pe care nu aș dori să o repet mult prea curând Open-mouthed smile

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.