Cupa Micu’ Rossi – Brasov 2015

CupaMicuRossi

Cupa “Micu’ Rossi”, un eveniment dedicat nouă, iubitorilor moto de pretutindeni, eveniment unde pasiunea și îndemânarea merg mână în mână. Mai jos vei vedea o parte din ceea ce a fost astăzi în Brașov.

Am început bucuros ziua cu cer parțial noros și o mare întrebare… Cât îmi va lua să ajung la Vama Sonai unde se ține astăzi Cupa “Micu’ Rossi”? Nu mi-a luat mult timp de gândire, am luat geaca din cui, casca de pe raft, cheile și călare pe motor.

Evenimentul debutează dis de dimineață cu amenajarea poligonului pentru principalele probe ce vor face deliciul spectatorilor: mers printre jaloane începători, mers printre jaloane avansați, mers încet și nu în cele din urmă concursul de îmbrăcat costumul de ploaie.

IMG_20150516_113902

La fiecare proba s-au adunat aproximativ 20 de concurenți, cei mai buni fiind premiați. Proba de jaloane începători a fost interesantă, nu știu de ce am avut impresia că mi se adresează și m-am înscris. Din păcate sau din fericire, proba s-a adresat celor care nu au încă permis de conducere și sunt în curs de pregătire la Școlile de șoferi din Brașov, Mulțumim școlii de șoferi Geo care a organizat acest frumos eveniment. Eu am participat în schimb la proba de mers printre jaloane, categoria Avansați. A fost excelent, motoarele torceau liniștite așteptându-și rândul la linia de start. Nu am ieșit printre primii, ceea ce era de așteptat, însă m-am distrat teribil, scopul fiind să particip și să mă simt bine lucru ce mi-a ieșit de minune.

11263870_820784254665136_2022816777_n11292905_820784234665138_1943039235_n

Proba de mers încet, foarte interesantă pentru că implică un control deplin asupra mobrei în timp ce-și ia având sau mai bine spus sperând că nu-și ia avânt spre linia de finish. S-a concurat în serii de câte 5 concurenți, excepție făcând ultima serie unde au participat membrii fondatori ai evenimentului. Au făcut un show neașteptat. Open-mouthed smile Dezmăț pe două roți.

O parte frumoasă pentru noi, cei care ne simțim începători sau mai bine spus neexperimentați suficient de greutățile drumului… Domnii de la Rider Academy ne-au ținut sesiuni demonstrative pentru a ne arăta cât de ușor se poate conduce o motocicletă. Una din sesiuni a implicat frânarea de urgență. S-au făcut 3 teste:

– frânare folosind doar frâna spate (spațiul cel mai mare de frânare).

– frânare folosind doar frâna de pe roata față (s-a redus la jumătate spațiul de frânare).

– frânare combinată (cea mai eficientă, s-a putut vedea clar că spațiul de frânare a fost redus la minimul posibil).

Altă sesiune a prezentat moduri de abordare a virajelor, una din tehnicile ce a atras atenția fiind contra-virajul. Excelent exemplu, pe net veți găsi multe videoclipuri despre ceea ce înseamnă “countersteering”. Smile

Colegii care au avut grijă de sănătatea noastră (oamenii cu ambulanța) au ținut o sesiune demonstrativă de acordare a primului ajutor în caz de accident în care este implicată o motocicletă. Am avut ocazia să vedem care este procedura prin care înlăturăm casca motociclistului, dar cel mai important ne-am adus din nou aminte că primele două lucruri ce se fac în caz de accident este să anunțăm instituțiile abilitate pentru a trimite ajutor și de a asigura zona în care s-a produs evenimentul.

IMG_20150516_140552IMG_20150516_135853

Una din părțile ce m-a atras foarte tare, însă la care nu am putut participa până la sfârșit, a fost parada moto. Dacă dorești să știi cum a fost atunci imaginează-ți: ~200 motociclete încolonate frumos pe două șiruri. Ceva excelent.

Spun că nu am reușit să stau până la final deoarece m-a părăsit curentul din baterie Sad smile fapt ce m-a dus la necesitatea de a porni mobra împinsă. Le mulțumesc celor care m-au ajutat să o pornesc. Fără voi băieți mi-ar fi luat foarte mult timp să ajung acasă. Mulțumesc din nou pentru ajutor! Smile

Acestea fiind spuse, Cupa “Micu’ Rossi” a fost un eveniment la care m-am simțit ca acasă și la care voi merge cu plăcere și data viitoare. Până atunci: asfalt uscat!

PS: Data viitoare să iau un aparat foto mai de soi, telefonul merge dar se poate mult mai bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.