120 ani de cinema

LouisDeFunes_

Cu ocazia serbării a 120 ani de cinema, Joris Faucon Grimaud pasionat de cea de-a șaptea artă, a decis să ne încânte cu un scurt-metraj.

Încă din 1895 filmul și cinematografia aveau să schimbe percepția omului asupra lumii ce-l înconjoară. Producția de mai sus ne ajută să înțelegem mai bine evoluția omului și a civilizației umane de-a lungul secolului trecut. Evoluția normelor morale se reflectă foarte bine în filmele pe care le-am putut vedea amintite mai sus. Dacă la început filmul era o metodă de a prezenta momente de viață, în scurt timp a ajuns să reprezinte o metodă de exprimare a celor mai puternice sentimente ale oamenilor. O metodă de a prezenta idei și curente de opinie dezbrăcate de normele sociale.

Despre autor, pot spune că a studiat știința audio-vizualului la universitatea Paul-Valery (Montpellier III). În timpul acesta el a realizat din pasiune sau ca proiecte de semestru, scurt metraje și compilații folosind filmele sale preferate.

În continuare câteva cuvinte din partea autorului: “J’ai d’abord mis mes films préférés, puis ceux que mes professeurs citaient en licence, ceux dont mes amis me parlaient, ceux qui étaient présents sur le site IMDb ou dans le livre 10001 Movies You Must See Before You Die… Et ensuite, en trente ou quarante heures de travail, j’ai monté la vidéo, en commençant par caler les musiques”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.