Honda – transforma-ti visul in realitate

Honda_00

Ca tânăr motociclist am început prin a mă documenta. Am citit şi văzut fiecare carte şi film ce mi-au căzut în faţa ochilor. Cu toate acestea rar am văzut o animaţie care să-mi prezinte istoria Honda. Iată că se poate, istoria HONDA: desen animat.

Deşi după crezul multora nu ar trebui să mă mai uit la desene animate la vârsta mea, iată că îmi plac şi mereu îmi vor trezi imaginaţia din somnolenţa în care se-adânceşte zi de zi. Dacă doreşti să afli în detaliu istoria Honda, numere şi date exacte, există un documentar dedicat. Acel documentar acoperă tot, pornind de la prima bicicletă motorizată, până la ultimul model marca Honda lansat anul trecut.

O versiune simplă şi frumoasă ni se aşterne în faţa ochilor, o nouă abordare. Folosirea desenelor animate pentru a prezenta o istorie ce înseamnă mult pentru noi ca motociclişti. Ca să nu mai pierdem timpul, iată mai jos filmul la care fac referire.

Noi fiind un popor latin sper că nu a fost o problemă lipsa coloanei sonore dublate în limba română.

După cum spuneam, acum că ai avut răgazul să vezi istoria Honda cum ar fi să ne aruncăm privirea şi la documentarul despre care spuneam mai devreme?

Acum, dacă nu ai avut timp să vezi filmele de mai sus, îţi voi face un rezumat. Istoria Honda începe cu Soichiro Honda, un tânăr născut în Japonia la data de 17 Noiembrie 1906. În tinereţe a avut un vis pentru care a făcut tot ce i-a stat în putere să-l transforme în realitate.

În 1937, domnul Honda a fondat Tokai Seiki, firmă ce producea semeringuri pentru Toyota. Fabrica a fost distrusă în 1944 în timpul bombardamentelor. După terminarea războiului ceea ce a mai rămas din fabrică a fost vândut către Toyota pentru 450.000 yeni.

În octombrie 1946, s-au pus bazele institutului de cercetare Honda.

În 1948 s-a început producţia primei biciclete motorizate, Tipul A. Aceasta era propulsată de primul motor produs în masă urmând design-ul Honda. Tipul A s-a vândut până în 1951.

Honda_01

În 1949 s-a lansat Tipul D. O motocicletă în toată regula. Avea un cadru din oţel, un motor în doi timpi cu doi cilindri şi o capacitate de 98 cc. Acesta dezvolta 3 CP.

Honda_02

În 1959, Honda deschide prima reprezentanţă din Statele Unite. Într-un singur an, Honda a vândut 100.000 de motociclete, o cifră destul de mare şi în zilele noastre.

Honda_03

În prezent aproape oricine vede o motocicletă pe stradă se gândeşte inevitabil şi la Honda, pentru că de-a lungul timpului s-au dovedit a fi motociclete performante, sigure şi de încredere.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.