Avionul de maine – Solar Impulse 2

solar_impulse_2_01

Despre avioane putem discuta toată ziua şi toată noaptea. Totuşi în ceea ce priveşte inovaţia, Solar Impulse 2 are ceea ce-i trebuie. Scopul lui este de a face înconjurul lumii fără întrerupere. Astfel el este un deschizător de drumuri pentru dezvoltarea aviaţiei generale.

Avionul de mâine, este un titlu aparte pentru un articol, totuşi arată faptul că avionul pe care-l vedem azi în faţa noastră este un prototip, iar cele ce vor urma lui vor încorpora tot ce are el mai bun.

Solar Impulse 2 este un avion electric, capabil să-şi genereze singur energia electrică de care are nevoie, prin intermediul panourilor solare montate pe extradosul aripilor.

Este un avion cu un singur loc, este construit din fibră de carbon şi are o anvergură a aripilor de 72 m. Este ceva mai mare decât un Boeing 747. Greutatea acestui avion este de doar 2300 kg, ceea ce înseamnă puţin mai greu decât maşina pe care o avem în parcare. Ţinând cont că un Opel Corsa B are aproximativ 1000 kg, atunci, ei bine cântăreşte cât două maşini Opel Corsa B.

solar_impulse_2_03

Panourile fotovoltaice sunt parte integrantă din aripi, au fost integrate 17.000 celule fotovoltaice. Acestea produc curentul necesar pentru patru motoare, fiecare motor având o putere 13 kW sau 17,5 CP.

În timpul zilei, panourile fotovoltaice încarcă acumulatorii. Aceştia cântăresc 633 kg din masa totală a aparatului. Datorită lor avionul este capabil să zboare în timpul nopţii, ceea ce ne arată că cel puţin teoretic autonomia avionului este nelimitată atâta timp cât are posibilitatea de a-şi reîncărca periodic acumulatorii.

Scopul acestui avion este de a face înconjurul lumii fără întrerupere. Dacă doreşti să urmăreşti activitatea legată de acest proiect, accesează acest link.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.