LEGO Technic 42036 – Street Motorcycle

LEGO_Technic_42036_03

Departe de noi vremurile în care ne jucam. Timpul a făcut ca noi să creştem, iar acum jucăriile noastre sunt din ce în ce mai scumpe dar le iubim la fel de mult ca atunci când eram copii. Deoarece iarna nu s-a terminat, în cele ce urmează îţi voi arăta o jucărie nouă ce vine de la LEGO.

LEGO este o marcă bine cunoscută pentru jucăriile pe care le produce şi pentru că de fiecare dată are grijă să ne uimească cu noi modele. Acestea cuprind tot ceea ce ne-ar putea trece prin minte, pornind de la automobile, case, palate, nave spaţiale şi replici ale unor nave şi avioane bine cunoscute. Ele ne menţin imaginaţia trează şi ne captează întreaga atenţie. Putem porni de la un set şi completând putem obţine oraşe în miniatură. De asemenea gradul de dificultate creşte, reuşind să atragă atenţia şi celui mai pretenţios dintre noi.

LEGO Technic s-a axat în principal pe recrearea în miniatură a unor maşini şi maşinării bine cunoscute nouă. Ele reproduc fidel maşinăria reală, însă ne dă frâu imaginaţiei. Are un aer de mister tocmai prin faptul că nu dezvăluie totul din prima. Trebuie să fi atent şi să te uiţi cu atenţie pentru a vedea perfecţiunea în micile detalii care fac diferenţa dintre un model obişnuit şi un model LEGO Technic. Oamenii de la LEGO nu s-au oprit doar la reproducerea aspectului ci au mers mai departe cu reproducerea funcţionalităţii.

LEGO_Technic_42036_02

Acum LEGO Technic ne propune setul 42036 Motocicletă de Stradă, o motocicletă sportivă ce ne aduce aminte de modele de stradă precum Yamaha FZR, R1, seria Honda CBR sau de ce nu, noul Kawasaki H2R. Modelul are în componenţă o furcă cu suspensie funcţională, cu un mecanism de control al direcţiei similar celui folosit pe modele reale de motocicletă. În partea din spate întâlnim un amortizor, de asemenea funcţional, ce poate stârni invidia unei motociclete pe care o avem deja probabil în garaj la iernat. Carena în schimb este o surpriză, sunt piese noi realizate de LEGO, dar realizate bine, dau modelului un aspect cu totul aparte. Motorul de asemenea este funcţional, este un motor  ai cărui pistoane se pot observa cum se mişcă fiind antrenaţi de tot angrenajul ce ne conduce până la roată. Adică avem de-a face cu un arbore cotit, pinioane, un lanţ funcţional. Pun accentul pe elemente “funcţionale” deoarece ele chiar se mişcă şi interacţionează unele cu altele pentru a da viaţă modelului atunci când ne jucăm cu el sau când îl prezentăm prietenilor veniţi la noi în vizită.

LEGO_Technic_42036_01

Ceea ce contează este că avem un model de la care putem pleca. Găsim şi putem cumpăra piese pentru a-l modifica, aşa cum am face cu o motocicletă stock ieşită de pe poarta fabricii.

Aşadar dacă eşti motociclist sau doreşti să faci un cadou demn de ţinut minte, acest set îl găsesc cel mai potrivit. În prezent, din câte am văzut se găseşte foarte uşor pe eBay sau Amazon, iar preţul este mai mult decât accesibil, ţinând cont că pentru banii daţi primim o jucărie suficient de complexă pentru a ne atrage atenţia şi a ne dezlănţui imaginaţia.

LEGO_Technic_42036_04

Dacă doreşti să vezi online schema acestui set, urmează acest link.

Mai jos este un film oficial în care putem vedea asamblarea acestui set LEGO Technic 42036 Street Motorcycle.

De asemenea putem vedea ce spun oameni care au creat şi s-au jucat deja cu acest model:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.