RidersMate – îngerul tău păzitor în caz de accident

ridersmate

Îmi place să mă dau cu motocicleta. Încerc să merg de aşa natură încât îngerul meu păzitor să poată ţine pasul, totuşi atenţia poate fi distrasă de ceea ce fac, iar în caz de accident nu are cine cere ajutor pentru mine. RidersMate face asta, trimite un SOS atunci când vede că mă aflu în pericol.

Un nou proiect, pot spune un gizmo al tehnologiei moderne, apare pe piaţă – RidersMate. Este un breloc electronic pe care îl agăţi cu un fir de tine şi jucăria pe care te dai; în cazul de faţă motocicleta prea iubită şi adorată, dar poate fi bicicleta sau calul pe care te plimbi în natură.  RidersMate ştie de asemenea să trimită mesaje SOS la cerere prin intermediul butonului de panică, plasat în mod cât mai accesibil cu putinţă pe faţa aparatului.

RidersMate2

El ştie să trimită mesaje SMS către până la trei numere de telefon pe care le-ai setat. Aceste SMS-uri conţin coordonatele GPS, viteza de deplasare înainte de accident, altitudinea şi link către GoogleMaps. Modul de activare al RidersMate este cât se poate de simplu. Atunci când ai căzut, firul cu care este legat se desface din conector, iar dispozitivul va trimite un SMS/SOS către numerele de telefon setate. După cum spuneam mesajul conţine coordonatele GPS, altitudinea, ultima viteză de deplasare cunoscută şi link către GoogleMaps pentru a facilita localizarea ta de către destinatarii mesajului.

RidersMate3

După 1 minut de la presupusul accident se retransmite în mod automat mesajul SOS pentru a ne asigura că mesajul a fost primit de către destinatari. Totuşi dacă este vorba de o căzătură uşoară şi un orgoliu rănit, atunci tot ce îţi rămâne de făcut este să reconectezi firul de siguranţă cu RidersMate. Acest lucru va determina dispozitivul să retrimită un mesaj SMS în care anunţă destinatarii că totul este bine şi pot ignora mesajele anterioare. Cu toate acestea înainte de orice călătorie ar fi bine să anunţi pe cineva cunoscut referitor la traseul pe care doreşti să mergi şi eventua un ETA (estimated time for arrival). Astfel, dacă ţi se întâmplă ceva şi nu dai nici un semn, sunt şanse ca cineva să plece în căutarea ta.

Poţi să afli mai multe despre RidersMate direct de la sursă sau din cadrul campaniei de pe KickStarter. După cum probabil şti deja, prin intermediul KickStarter poţi să contribui la dezvoltarea proiectului, precum şi lansa o precomandă pentru un RidersMate. Cu siguranţă îl vei primi la un preţ mult mai avantajos decât preţul anunţat pentru comercializare de ~200£ (lire sterline pentru cei nefamiliarizaţi cu simbolul).

Până îl voi vedea agăţat de mine îmi rămâne de spus: I love Zapoy Culture & Technology!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.